Ukrajna | 2021. 02. 15. – 14:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában az Egészségügyi Minisztérium legalább 10 ezer ember vérvizsgálatát tervezi a koronavírus fertőzés elleni antitestek kimutatására.

Az Egészségügyi Minisztérium a jövő héttől azt tervezi, hogy megkezdi az előkészületeket a COVID-19 antitestek nagyszabású vizsgálatra - mondta Viktor Ljasko egészségügyi tisztifőorvos.

„A COVID-19 tömeges tesztelésére nem kerül sor,

egy szero-epidemiológiai vizsgálatról beszélünk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megvizsgáljuk a vért az immunglobulin G jelenlétére és megnézzük, hogy a rendszerünk hány fertőzési esetet nem tud megállapítani” - idézte Ljasko szavait a Korrespondent.net hírportál. 

Ljasko elmondta, hogy e terv során Ukrajna-szerte mintegy 10 ezer embert fognak megvizsgálni,

akiktől - egy reprezentatív minta alapján - vért vesznek.

„Kedden kezdjük: összegyűjtjük az összes egészségügyi osztályt, bemutatjuk a tervet és megállapodunk az időpontokban. A minta figyelembe veszi többek között a nemet, az életkort, a lakóhelyet és a foglalkozást is” - mondta az egészségügyi tisztifőorvos.

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy év alatt Ukrajna népessége 300 ezer fővel csökkent. Ukrajna népessége gyorsan csökken az alacsony születési arány és a rövid élettartam miatt – mondta Lidia Tkacsenko, a Demográfiai és Társadalomkutató Intézet vezető kutatója.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy fokozottan ellenőrzik a karantén-előírásokat a Beregszászi Járásban. A Beregszászi Járási Államigazgatás helyettes vezetője, Bimba Ferenc megbeszélést tartott a rendőrséggel, és megvitatta a karantén-előírások fokozott ellenőrzését.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!