Kárpátalja | 2021. 02. 15. – 09:30 |
Kovács István és felesége, Ibolya 45 éve fogadtak örök hűséget egymásnak

Hirdetés

45 éve együtt. Beszélgetés a házasságról - Holtomig vagy holtáig hűségesen együtt; Kocsis Marianna, a szívvel-lélekkel tanár - Sikeres felnőtteket nevelni; Szerelmes földrajz - A Beregszászt félkörben védő szőlőhegyekről; Orosz tisztségviselő: provokációk készülnek a Szputnyik V ellen; Különleges falrajzok Sárga Erzsébettől - „Alkotás közben megszűnik körülöttem az idő”. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. február 13-14-én.

45 éve együtt. Beszélgetés a házasságról - Holtomig vagy holtáig hűségesen együtt

A házasság Isten ajándéka és a későbbi család alapsejtje. Benne a férfi és a nő Isten akarata szerint szeretetközösségben, testi közösségben és szolgáló közösségben egyesül, amelyek egy életre szólnak… Szeretet és hűség – ez a két elem a házasság épületének két tartóoszlopa. Ha bármelyik összeroskad, összeomlik az egész épület, csak romok maradnak.

Kocsis Marianna, a szívvel-lélekkel tanár - Sikeres felnőtteket nevelni

Kárpátalján magyarnak lenni nem egyszerű. Kultúránkat megőrizni, átadni pedig csak egy igazán elhivatott pedagógus képes. Kocsis Marianna, a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium tanáraként fontosnak tartja a tanár-diák bizalom kiépítését, hisz csak így lehet sikeres egy hosszú és sokrétű oktatási folyamat.

Szerelmes földrajz - A Beregszászt félkörben védő szőlőhegyekről

Nem oly nagy gond, nyugtathatnánk azokat, akik amiatt aggódnak, hogy a Beregszászt félkörben védő, egykor csodálatosan rendben tartott, szakszerűen gondozott szőlőtáblák neve hamarosan a feledés homályába vész.

Orosz tisztségviselő: provokációk készülnek a Szputnyik V ellen

A konkurens cégek és egyes politikai erők több országban provokációra készülnek a Szputnyik V vakcina ellen - jelentette ki Kirill Dmitrijev. Közölte, hogy a Szputnyik V használatát eddig 27 országban hagyták jóvá.

Különleges falrajzok Sárga Erzsébettől - „Alkotás közben megszűnik körülöttem az idő”

A Feketepatakon élő Sárga Erzsébet kezei közül igazi remekművek kerülnek ki. Láthattak már tőle Hupikék törpikék kompozíciót, a Frédi és Béni mese részletét, de a nagyobbaknak hagyományos magyaros mintával is dekorál. 


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!