Ukrajna | 2021. 02. 11. – 09:25 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az ukrajnai Lemberg megyében, a Medikai határátkelőnél több mint száz ukrajnai és moldovai állampolgárnál hamis munkavállalási engedélyt fedeztek fel.  

Az állampolgárokat őrizetbe vették - írja a Korrespondent.net hírportál a lengyel rádió nyomán. 

A hamis engedélyek mellett a fogvatartottaknál további dokumentumok is voltak,

amelyek a lengyelországi munkavégzés körülményeiről és helyéről tartalmaznak információkat - közölték a lengyel határőrök.

A dokumentumok alapján az ukránoknak és a moldovai lakosoknak Lodz környékén és Nyugat-Lengyelországban lévő szállodákban és raktárakban kellett dolgozniuk.

A külföldiek bevallották, hogy hamisított dokumentumokat használtak, azt állítva, hogy számukra ez engedély volt arra, hogy belépjenek az Európai Unió országaiba - áll a lengyel határszolgálat közleményében.

A szabálysértőket hat hónap börtönre ítélték, kétéves próbaidővel.  

Ezenkívül visszafordították őket Ukrajna területére.

Ez volt az elmúlt években a hamisított dokumentumokkal beutazók legnagyobb csoportja.

Korábban hírt adtunk arról, hogy nemzetközileg körözött magyar férfit fogtak el Nagyszőlősön. Február 8-án Nagyszőlősön az egyik üzlet közelében a rendőrök őrizetbe vettek egy bűnelkövetőt, aki a szomszédos államban huliganizmus, rongálás és lopások miatt a nemzetközi körözési listán szerepelt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy hamis okmányokkal akart bejutni Magyarországra egy ukrán férfi. A 35 éves kárpátaljai férfi egy cseh rendszámú Ford típusú mikrobusszal próbálta elhagyni Ukrajna területét.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!