MTI

| 2021. 02. 11. – 11:25 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Két év két hónap börtönre ítélt nem jogerősen a Bajai Járásbíróság egy ukrán embercsempészt, aki hét szír migránst akart tavaly novemberben Ausztriába csempészni - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az ukrán férfi november 16-án reggel Baja külterületén, az 55-ös főút mellett vette fel egy kisteherautóba a hét illegális bevándorlót,

akiktől 150 eurót kapott a szállításért.

Nem sokkal indulásukat követően azonban - még Baja külterületén - a rendőrök megállították, elfogták az autóban tartózkodókat, a pénzt pedig lefoglalták.

A Bajai Járásbíróság az ukrán férfit gyorsított eljárásban minősített embercsempészés miatt 2 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és 4 év kiutasításra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért, a védelem pedig enyhítésért fellebbezett.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy több mint száz hamis munkavállalási engedélyt fedeztek fel egy nap alatt a lengyel határon. A hamis engedélyek mellett a fogvatartottaknál további dokumentumok is voltak.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy eljárás indult egy román férfi ellen, aki csaknem félmillió doboz cigarettát próbált meg hazájába csempészni.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!