MTI

| 2021. 02. 10. – 12:12 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Eljárás indult egy román férfi ellen, aki csaknem félmillió doboz cigarettát próbált meg hazájába csempészni, az ügyészség indítványozta letartoztatását – tájékoztatott a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán.

Szanka Ferenc közölte, a kamionsofőrt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják - írja az MTI.

A férfi vezette kamiont a pénzügyőrök hétfő délután az M43-as autópálya Nagylakhoz közeli szakaszán ellenőrizték.

A gyanúsított a fuvarokmányok szerint higiéniai termékeket szállított, a raktérben azonban kizárólag adózatlan, zárjegy nélküli cigarettát találtak.

Az áru kiskereskedelmi értéke csaknem 750 millió forint, a szállítmányt mintegy 566 millió forint jövedéki és általános forgalmi adó terheli.

A főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt

indítványozta a férfi letartóztatását egy hónapra – tudatta a csoportvezető ügyész.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Franciaországban ellopott gépkocsit fedeztek fel Csapon. Február 9-én este Csapon a határőrök egy körözött gépkocsit fedeztek fel az ukrán-magyar államhatáron.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy kenőpénzért segítették a cigarettacsempészetet a határőrök Kárpátalján. Kárpátalján a Munkácsi Határőrség két katonája ellen kenőpénz elfogadása miatt indítottak büntetőeljárást.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!