Kárpátinfo.net


| 2021. 02. 01. – 15:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök az Axios kiadványnak adott interjújában elmondta, új szakaszra számít Ukrajna és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok fejlődésében Joe Biden beiktatása után.

Ugyanakkor Zelenszkij megkérdezné Bident, hogy Ukrajna miért nem tagja még a NATO-nak

– írja az RBC Ukraina hírportál. 

Az ukrán elnök arra számít, hogy Biden és az Egyesült Államok segít majd a kelet-ukrajnai háború befejezésében.

"Biden elnök elmondta, hogy továbbra is aggódik, és az európai biztonság érdekében tevékenykedik. Ez fontos számunkra. Ukrajna keleti részén folytatódik a háború, az Orosz Föderáció agressziója, és a Krím-félsziget annektálása" - jelentette ki Ukrajna elnöke. 

Ugyanakkor hozzátette, hogy Ukrajna a NATO egyenrangú tagja akar lenni.

"Ez az egyik legfontosabb biztonsági kérdés - éppen az a biztonság, amelyről Biden elnök beszél. Ebben az esetben nagyon egyszerű kérdésem lenne: Elnök úr, miért nem vagyunk még mindig a NATO-ban?" - jegyezte meg Zelenszkij.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Volodimir Zelenszkij elnök egy interjújában elmondta, hogy Ukrajna nem egyenlő az EU-val és a világgal a koronavírus elleni oltás szempontjából.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy ingyenes lesz a koronavírus elleni védőoltás Ukrajnában. Az ukrán elnök véleménye szerint a Covid19-oltóanyagon nem kereshet pénzt az állam.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!