Hirado.hu


Egy bútoráruházban töltötte az éjszakát több vásárló és alkalmazott, miután hatalmas hóvihar csapott le Dánia északi részén.

A hirtelen lehullott 30 centiméternyi hó megbénította a közlekedést, így senki sem kockáztatta meg a hazautat.

Végül mindenki abban az ágyban aludhatott, amit mindig is ki szeretett volna próbálni. Nemrég hasonló sorsa jutottak egy kocsma vendégei Nagy-Britanniában, ők három napot töltöttek a hó fogságában – számolt be az M1 Híradója.

Valódi hálószobává alakult az Ikea bútorrészlege miután szerda este 30 centiméteres hó zúdult az észak-dániai Alborg kikötővárosra A hóvihar miatt megbénult a közlekedés, ezért hat vásárló és mintegy két tucat alkalmazott az áruházban rekedt , az éjszakát pedig a kiállított ágyakban és kanapékon töltötték

Azt az ágyat választottam, amelyik a legjobban tetszett, még nem tudom, mennyire kényelmes – mondta az egyik eladó

Zárás után a szomszédos játékbolt dolgozói sem tudtak hazaindulni, ezért ők is az áruházban aludtak.

A bolt egyik munkatársa elmondta, hogy mindig arra vágyott, hogy egyszer éjszaka is bejusson az Ikeába. Nagyon vicces ez a helyzet, ilyen csak ritkán fordul elő az ember életében – mondta nevetve.

A konyha késő estig üzemelt, tejberizzsel, süteménnyel, kávéval és üdítőkkel kínálták a vendégeket, így senki sem feküdt le korgó gyomorral.

„Felszolgáltunk néhány finomságot.

Hiszen december van, nyakunkon a karácsony, miért ne lehetne hagyományos dán tejberizs. Akinek egy adag kevést volt, másodszor is ehetett, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat” – Peter Elmose, áruházvezető.

Előrejelzések szerint a napokban újabb havazás várható a térségben.

Múlt pénteken hasonló sorsa jutottak egy angol pub vendégei is. Mintegy hatvanan egy koncertre érkeztek és csak egy italra álltak meg Nagy-Britannia egyik legmagasabban fekvő kocsmájában. Ám hatalmas hóvihar csapott le a Londontól mintegy 400 km-re található településre, csaknem egyméteres hó vette körbe az épületet, még az ajtót sem tudták kinyitni. A leszakadt vezetékek miatt az utakat is lezárták.

A kocsma vezetője elmondta, hogyan töltötték az időt: karaokéztak, volt kocsmai vetélkedő, társasjáték és kártyaparti.

„Mindenki beszállt az asztalok letakarításába és a mosogatásba. Csodálatos volt” – mesélte.

A vendégek három napot töltöttek 528 méterrel a tengerszint feletti kocsmában, hétfőn szabadultak ki a hó fogságából.

Forrás