Origo
Megosztás

Egy friss jelentés szerint az amerikai Bevándorlási és Határvédelmi Hivatal (ICE) 16 ezer olyan migránst engedett be az Egyesült Államokba, akik bizonyítottan koronavírus-fertőzöttek voltak. Kiderült az is, hogy a Biden-kormány arra sem kötelezte a migránsokat, hogy felvegyék a védőoltást.

A Breitbartnak nyilatkozó bennfentes szerint összességében 16 ezer olyan migránst engedtek be az Egyesült Államokba, akik pozitív koronavírustesztet produkáltak - írja az Origo.

A legidősebb 85 éves volt, 1300-an 10 év alatti gyermekek voltak, míg 12 ezren 18 és 40 év közöttiek.

Az adatokból az is kiderül, hogy a migránsok túlnyomórészt férfiak voltak. 

A névtelen forrás szerint több amerikai városban történt meg a migránsok betelepítése 2021 januárja és októbere között. A koronavírusos migránsok száma azonban a közölteknél is sokkal magasabb lehet, hiszen sokukat egyáltalán nem tesztelte le az ICE.

Állítólag a hatóságok megkérték a migránsokat, hogy maradjanak kéthetes karanténban, azonban ezt gyakorlatilag egyikük sem tette meg, hiszen ehhez hotelszobára vagy más jellegű szállásra lett volna szükség, ahol izolálni tudják magukat.

A forrás kiemelte azt is, hogy a migránsok beengedésénél az, hogy valakinek pozitív vagy negatív a tesztje, egyáltalán nem befolyásolta az elbírálásukat.

Aki pozitív tesztet produkált, azzal a hatóságok az eredményt közölték, majd elengedték, hogy ne ott helyben fertőzze meg a többieket. Szintén kiderült, hogy egy migráns sem kapott koronavírus elleni védőoltást.

Forrás