Kárpátinfo.net


Megosztás


Mégis bírságolják a külföldi rendszámú autók tulajdonosait; Ellopták egy beteg gyermek számára gyűjtött pénzt Kárpátalján; Csalók villanyszámlákat hamisítanak Kárpátalján; Dr. Szircsák Erzsébet tanít, kutat, gyógyít - „Isten nélkül nehezen tudtam volna túljutni bizonyos helyzeteken”; Szerelmes földrajz - Csigaszug, Szentföld, Kis-Moszkva. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 16-17-én.

Mégis bírságolják a külföldi rendszámú autók tulajdonosait

Továbbra is megbírságolják a külföldi rendszámú autók tulajdonosait Ukrajnában. Az ukrán rendőrség megkapta a hozzáférést a vámosok adatbázisához.  Most könnyedén ellenőrizhetik, hogy ki hozta be az autót Ukrajnába, és hogy megsértették-e az országban való tartózkodási időtartamot.

Ellopták egy beteg gyermek számára gyűjtött pénzt Kárpátalján

A sajnálatos eset a kárpátaljai Munkácson történt.  A csalók gyorsan, profi módon cselekedtek: rendkívül rövid időn belül az összes pénzt ellopták egy súlyosan beteg gyermek édesanyjának számlájáról. A hétéves kislány veleszületett rendellenességgel küzd, s jelenleg sürgősen szüksége van egy nagyobb összegre ahhoz, hogy elvégezzék tizenegyedik műtétjét.

Csalók villanyszámlákat hamisítanak Kárpátalján

A Zakarpattyaenergozbut Kft. arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy csalók hamisítják a villanyszámlákat.  Ilyen eseteket azonosítottak a Nagyszőlősi járásban. Az esetekről már értesítették a rendőrséget. A vállalatnál arra kérik a polgárokat, hogy hasonlítsák össze a nyugtában megadott számlaszámot a Zakarpattyaenergozbut Kft. hivatalos honlapján elérhető számlaszámokkal.

Dr. Szircsák Erzsébet tanít, kutat, gyógyít - „Isten nélkül nehezen tudtam volna túljutni bizonyos helyzeteken”

Az orvosi hivatás igencsak előkelő helyet foglal el a foglalkozások rangsorában. Ez nem véletlen, hisz az emberek többsége számára az egészség a legfontosabb. Egy ilyen embert ismerhetünk meg professzor Szircsák Erzsébet, az orvostudományok doktora személyében, aki Beregardóban született, gyermekkora nagy részét Macsolán töltötte és Csomán végezte középiskolai tanulmányait.

Szerelmes földrajz - Csigaszug, Szentföld, Kis-Moszkva

Felvég, alvég. Minden magára valamit is adó település ily módon különböztette meg a község két, egymástól ellentétes irányban található részét. A továbbiakban láthatjuk ezt Beregszász példáján is, ahol a kisáros lakói – akárcsak a várost övező hegyláncolat dűlőinek esetében – most sem fukarkodtak a névadással.