Kárpátinfo.net


Megosztás


Továbbra is megbírságolják a külföldi rendszámú autók tulajdonosait Ukrajnában. Az ukrán rendőrség megkapta a hozzáférést a vámosok adatbázisához.

Ukrajnában a rendőrség bírságolni kezdte a külföldi rendszámú autók tulajdonosait. A rendvédelmi tisztviselők megkapták a hozzáférést a vámosok adatbázisához.  Most könnyedén ellenőrizhetik, hogy ki hozta be az autót Ukrajnába, és hogy megsértették-e az országban való tartózkodási időtartamot. A rendőrök még azt is láthatják, hogy az autó pontosan mikor és melyik  ellenőrző ponton lépte át a határt – írja a Tsn.ua.

A Facebookon megjelent egy videófelvétel arról, miként bírságolják meg a külföldi rendszámú autók tulajdonosát. A rendőr közigazgatási jegyzőkönyvet állított ki és

8500 hrivnya bírságot szabott ki a szabálysértő ellen.

 „Önnek, mint olyan személynek, aki nem importálta ezt a járművet Ukrajna területére, nem volt joga használni. Ezért a közigazgatási szabálysértési törvénykönyv 121. cikkének 8. része alapján közigazgatási határozatot készítettek ön ellen” - mondta a rendőr a szabálysértőnek.  

Ugyanakkor az ügyvéd a videón megerősítette, hogy a rendőrök törvényesen járnak el.