Megosztás


Az emberek bizalmának elvesztése és az állam társadalmi-politikai válságának súlyosbodása arra kényszeríti a kormánypártot, hogy tapasztaltabb politikusoktól kérjen segítséget.

Julia Timosenko és a Batykivscsina párt a legalkalmasabb erre a szerepre

– jelentette ki Tarasz Zahorodnij politikai szakértő, írja az RBC.ua hírportál.

Szerinte a hatóságok képtelenek megbirkózni a helyzettel és a külső szakemberek bevonásának szükségessége nyilvánvaló, de a nem kormányzati pártok legnagyobb támogatottsága lehetővé teszi, hogy Batykivscsina párt feltételeket szabjon.

“Timosenko tapasztalt játékos, és megérti, hogy tekintélyre van szükség annak az eredménynek a biztosításához, amelyet az emberek ma elvárnak” - hangsúlyozta a szakember.

Zahorodnij biztos abban, hogy a Nép Szolgája párt élesen érzi a parlamenti válság kezdetét,

amelyet súlyosbít maga a politikai erő megosztottsága.

“A parlament már válságban van, amelyet a Nép Szolgája frakció tagjai is éreznek. Példaként vegyük a magánvállalkozókat, miként rohamozták meg a parlamentet. Válsághelyzet alakult ki a COVID-19 és az útköltségek miatt is” - mondta.

Mint tudjuk, a helyi választásokon a Batykivscsina párt a megválasztott képviselők számát tekintve a Nép Szolgája párt után a második volt, és az ellenzéki erők közül a legjobb lett, miután több mint 4500 képviselőt léptetett elő a helyi tanácsokba.