Origo


Az USA-ban a Walmart 2019-ben kezdett el dolgozni a Gatik nevű céggel, hogy önvezető teherautókat teszteljenek Bentonville és Arkansas között.

A próbálkozások annyira sikeresek voltak, hogy több mint 112 ezer kilométert tettek meg a járművek, bár a biztonság érdekében egy sofőr végig figyelemmel kísérte az utakat - írja az Origo.

Ennek köszönhetően a két vállalat elhatározta, hogy 2021-ben már emberi felügyelet nélkül fognak üzemelni a járművek.

A két vállalat a nagy elhatározás mellett, hogy teljesen önvezető teherautókat fognak használni, jövőre terjeszkedni is szeretne.

Az önvezető járművek 32 kilométeres útvonalon fognak haladni New Orleans és Metairie között, Louisiana államban.

A termékeket a teherautók a Walmart áruházaiból olyan helyszínekre fogja szállítani, ahol a vásárlók könnyen át tudják venni a megrendeléseiket. Elsősorban ezeken az új útvonalakon emberi vezetők fogják felügyelni a tesztutakat.

A Gatik cég hatalmas mérföldkőhöz érkezett, hiszen egyike lehet azoknak a vállalatoknak, amelyek önvezető járműveikkel automatizált útvonalat tudnak kiépíteni. 

A Walmart egy ideje már kitűzte célul, hogy vezető nélküli teherautókat fog használni a jövőben, így több olyan céggel dolgozik aktívan együtt - Waymo, Ford, Cruise, Nuro, Udelv, Baidu és Pastmates - amelyekkel ez megvalósulhat. Fontos megemlíteni, hogy egy olyan hatalmas áruházlánc számára, mint a Walmart, az egyik legfontosabb mozzanata a szolgáltatásnak a szállítás, hogy kiszolgálhassa a vásárlók igényeit.

Forrás