Kárpátinfo.net
Eddig több mint 40 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó! kampány adományvonalán keresztül az Együtt az Autistákért Alapítvány számára.

A közmédia jótékonysági akciója keretén belül érkezett tárgyi felajánlások között pedig olyan különlegesség is megtalálható,

mint a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Nigel Mansell Forma-1-es világbajnok kézjegyével ellátott trófeája.

A Jónak lenni jó! kampány idén az Együtt az Autistákért Alapítványon keresztül autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához gyűjt támogatást.

A kezdeményezéshez a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Kft. is csatlakozott egy különleges Forma-1-es trófea felajánlásával.

Az 1989-ben rendezett Formula-1 Magyar Nagydíját Nigel Mansell nyerte meg 25 másodperces előnnyel a legendás Ayrton Senna előtt.

Akkor a győztesnek járó trófeát a Hollóházi Porcelánmanufaktúra készítette el, kifejezetten a nyertesnek formázva. Egy évvel ezelőtt a manufaktúra úgy döntött, néhány példányban kiadják a replikáját és megkérték Nigel Mansellt, hogy a certifikátot lássa el saját kézjegyével.

Az akció sikerrel járt, a Forma-1-es világbajnok versenyző minden legyártott darabhoz kiállított egy saját kézzel aláírt igazolást arról, hogy a váza megegyezik az általa elnyert díjjal.

A Hollóházi Porcelánmanufaktúra ennek a trófeának egy példányát ajánlotta fel – a hozzá tartozó certifikáttal, Nigel Mansell aláírásával – a Jónak lenni jó! számára.

Az alkotás értéke 792 ezer forint.

„Nagyon sok tárgyi felajánlás érkezett, december 10-től azonban már nem tudunk többet befogadni. Fantasztikus érzés, hogy ennyien az ügy mellé álltak, hálásak vagyunk minden támogatónknak a segítségért” – fogalmazott Siklósi Beatrix, a kampány projektvezetője, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója.

A jótékonysági akció adományvonalán keresztül érkezett támogatások összege már túllépte a 40 millió forintot. Ide továbbra is várják a felajánlásokat:

a 13616-as számot tárcsázva, vagy a 13616-as számra küldött SMS-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az Együtt az Autistákért Alapítvány munkáját.

Az idei adománygyűjtés december 20-án zárul, amikor valamilyen formában a közmédia szinte összes televíziós és rádiós csatornája bekapcsolódik a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányba - írja az MTVA.