A hétvégén sem szakadt meg az Ungvári FC hibátlan szériája. Az országos harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban vitézkedő kárpátaljai együttes zsinórban ötödik bajnoki találkozóját nyerte meg egyetlen találattal.

Az éllovas ungváriak a sereghajtó Niva Vinnicát látták vendégül és kerek egy órát kellett várni arra, amíg Pukánics révén megszerezzék a vezetést. Negyedórával a vége előtt az egykoron a Sahtarban is megforduló Pukánics megszerezte a maga és csapata második gólját, amelyre a vendégek csak szépítő találattal tudtak válaszolni, kialakítván ezzel a 2-1-es végeredményt.

A bajnoki tabellát makulátlan mérleggel vezető 15 pontos ungváriak a hétvégén sorra kerülő 6. játéknapon a 9 ponttal második Pogyilja Hmelnickij vendégei lesznek.

***

A Kárpátaljai Megyei Labdarúgó-bajnokság élvonalában a 6., míg a Beregszászi járási pontvadászatban az 5. fordulót rendezték meg a hétvégén.

A megyei sorozatban a tabellát társbérletben vezető Huszti FC a címvédő Nagyszőlős vendégeként ért el döntetlent.

Eredmények: Nagyszőlős – Huszt 1-1, FK Medvigy Borhalom – Irhóc 4-3, Rahói Kárpáti – FC Polena 0-2, Szerednye – Ilosvai Buzsora 1-3.

Huszt mellett az FK Medvigynek is 12 pontja van az élen, őket Ilosva és Nagyszőlős követi 11-11 ponttal.

A beregszászi járásban az eddig hibátlan Nagybakta Kígyós ellen is folytatta sorozatát. Kovászó ismét nagy zakót kapott, míg a Nagybégány – Nagybereg találkozón három kiállítás is sújtotta a vesztes csapatot.

Eredmények: Badaló – Zápszony 1-0, Nagymuzsaly – Kovászó 11-0, Beregvidék – Tiszakeresztúr 3-1, Nagybakta – Kígyós 2-0, Nagybégány – Nagybereg 3-0.

Nagybakta 15 ponttal áll az élen az egyformán 13 pontos Nagybégány és Beregvidék előtt.

***

Az FTC és a Dinamo Kijev is a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájára jutott, miután a zöld-fehérek a kinti 3-3-as eredmény után hazai pályán gól nélküli döntetlenre végeztek a norvég Molde ellen.

A Dinamo az idegenbeli 2-1-es győzelmüket követően, hazai környezetben 3-0-ra verték a belga Gent együttesét.

A sorsolást követően kiderült, hogy a Fradi és a Dinamo a G-csoportba kapott besorolást, így Budapesten és Kijevben is megmérkőznek majd egymással. Rajtuk kívül még két igazi sztárcsapat, a Barcelona és a Juventus került a csoportba.

Nem sikerült a főtáblára jutás a Mol Fehérvár számára, mivel 3-1-re kikaptak a belga Standard Liege vendégeként.