Megosztás


Három fordulóval a bajnokság vége előtt a Minaj FC átvette ugyan a vezetést a tabella élén az országos másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, de a listavezetői pozícióját csak hétfő estig tudta megtartani Vaszil Kobin együttese.

A kárpátaljai csapat a 27. játéknapon az alsóházhoz tartozó Hirnik-Szport együttesét látta vendégül és végül minimális gólkülönbségű győzelmet aratott.

A találkozó sorsát eldöntő egyetlen találatot Vaszil Pinyasko szerezte a 43. percben, és bár a hazaiaknak a második játékrészben is volt lehetőségük a gólszerzésre, maradt az 1-0.

Az eddigi listavezető Inhulec Petrove az Obolony Brovari vendégeként 1-1-es döntetlent ért el, így a tabellán pontjai számát 56-ra növelő kárpátaljai együttes mögött, 55 pontjával a 2. helyre szorult vissza.

A minajiak nem sokáig örülhettek az elsőségnek, mivel a hétfőn este lejátszott Ruh Lviv elleni idegenbeli rangadón Kopolovecék 1-0 arányú vereséget szenvedtek.

A természetesen ezúttal is zárt kapuk mögött sorra kerülő összecsapáson a házigazdák rengeteg gólhelyzetet alakítottak ki a meglehetősen defenzíven futballozó vendégek ellen, de csupán egyszer sikerült bevenniük Popovics kapuját.

Az első játékrész utolsó percében egy bal oldali szögletet követően Jurij Kopina maradt egy pillanatra egyedül, és hét méterről a kapu jobb oldalába bombázott.

A korábbi listavezető Inhulec simán, 3-0-ra verte a Kreminy együttesét, és 58 pontjával visszavette a vezetést a tabella élén.

Az 56 ponttal második Minaj mögött egyszerre három csapatnak, az Agrobiznisznek, a Volinynak és a Ruhnak is egyformán 54 pontja van, de a lembergiek a többiekhez képest egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A minajiak a hétvégén az ugyancsak a tabella első feléhez tartozó Avangard Kramatorszk otthonába utaznak, és semmiféleképpen nem szabadna pontokat hullajtaniuk, hogy az utolsó, 30. fordulóban még maradjon esélyük a feljutásra.

A másodosztályból három együttes jut fel a következő idénytől 14 csapatot számláló élvonalba.