Megosztás


Győzelmét követően vereséggel folytatta szereplését az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Minaj FC. Vaszil Kobin együttese az Olimpik Donyeck elleni idegenbeli találkozóján Kijevben lépett pályára és 3-0 arányban alulmaradt ellenfelével szemben.

A kárpátaljai együttesnek igazából nem volt esélye a pontszerzésre, az első félidő 29. percében került hátrányba, majd a második játékrészben újabb két találat landolt Popovics kapujában, ami el is döntötte a három pont sorsát.

A 3. fordulót követően már csak a Vorszkla áll pontveszteség nélkül. A poltavaiak az FK Olekszandrija vendégeként nyertek 2-0-ra, és 9 ponttal vezetik a bajnoki tabellát.

A Dinamo Kijev az FK Lvivet győzte le magabiztosan, míg a Sahtar Donyeck ikszelt a Zorja ellen.

Eredmények: Olimpik Donyeck – Minaj FC 3-0, Dinamo Kijev – FK Lviv 3-1, Zorja Luhanszk – Sahtar Donyeck 2-2, SZK Dnyipro – Mariupol 1-2, Inhulec Petrovo – Gyeszna Csernyihiv 1-1, Ruh Lviv – Kolosz Kovalivka 1-2.

A tabellát a 9 pontos Vorszkla vezeti a 7 ponttal második Dinamo előtt. A Minaj 3 ponttal a középmezőnyben foglal helyet.

A következő, szeptember 26-án sorra kerülő játéknapon a kárpátaljai együttes eredetileg a Dinamo Kijevet látta volna vendégül Ungváron, de a két csapat megállapodása értelmében erre a találkozóra Kijevben kerül sor. A fővárosiak azért kérték erre a Minaj vezetését, mivel szeptember 23-án és 30-án a belga Gent ellen játszanak sorsdöntő Bajnokok Ligája play-off selejtezőt, és a két találkozó között meglehetősen kényelmetlen lett volna Mircea Lucescu csapata számára egy ungvári kirándulás.

Újdonság még a Minaj FC háza tájáról, hogy az Ukrán Kupában szeptember 30-án a másodosztályú Poliszja Zsitomir lesz a csapat ellenfele a legjobb 16 közé jutásért vívandó párharcban.

***

Minden pályára lépő magyar élvonalbeli klub gond nélkül jutott tovább a labdarúgó Magyar Kupában. A Dinamo Zagreb elleni bravúros BL-győzelmet követően az FTC lényegében második csapatával állt ki a megyei másodosztályú bajnokságban szereplő Ráckeve otthonában és 6-1-re nyert.

A ZTE 11, a Kisvárda 10, az MTK 8, a címvédő Honvéd 8 gólt rúgott alacsonyabb osztályú ellenfelének.