Közel állt a pontszerzéshez a Minaj FC az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában, végül mégis vereséggel kellett beérni Vaszil Kobin csapatának a Gyeszna Csernyihiv elleni, Kijevben rendezett találkozón.

A kárpátaljai együttes már a találkozó elején megszerezhette volna a vezetést, de a kezezés miatt a vendégek számára megítélt büntetőt Nurijev a kapufára lőtte.

Ezt követően mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de a három pont sorsát eldöntő gólt mégis a Gyeszna szerezte. A 80. minutumban egy jobb oldali beadást követően a lesen álló Budkivszkij fejezte be eredményesen a támadást, és, mivel a partjelző nem emelte a zászlaját, a játékvezető a gólt érvényesnek nyilvánította. A bíró a végén még ,,jóvá tehette” volna a hibáját, de egy lökés miatti újabb büntetőt már nem fújt be a minajiak számára.

A forduló rangadóját Kijevben rendezték, ahol az egyformán koronavírus-játékosokkal rendelkező Dinamo és Sahtar csatáját a tartalékosabb fővárosiak simán elvesztették, így a tabellán a donyeckiek egyetlen pontra felzárkóztak a Dinamo mögé.

Egészen hihetetlen, de tény: a 9. fordulóban már 7. döntetlenjét érte el az újonc Inhulec Petrovo, amely most a sereghajtó Ruh Lviv otthonában ikszelt.

Eredmények: Gyeszna Csernyihiv – Minaj FC 1-0, Dinamo Kijev – Sahtar Donyeck 0-3, Ruh Lviv – Inhulec Petrovo 2-2, Olimpik Donyeck – FK Mariupol 3-3, Dnyipro – Kolosz Kovalivka 0-2, FK Olekszandrija – FK Lviv 1-0, Zorja Luhanszk – Vorszkla Poltava 0-0.

A 20 ponttal vezető Dinamo Kijevet a 19 pontos Sahtar követi a tabellán.

A Minaj FC 6 pontjával maradt a még bennmaradást érő 12. helyen. A következő, 10. fordulóra a válogatottak szereplése miatt november 22-én kerül sor, amikor a Minaj a Dnyiprot látja vendégül. Addig azonban még lesz egy fellépése az együttesnek. November 15-én az 1. fordulóból elmaradt FK Lviv – Minaj FC találkozót pótolják majd.

***

Az OTP Bank Ligában a sorozat közelít az első harmadának vége felé, de a hétvégén csonkára sikeredett a 10. forduló.

A Diósgyőr – Újpest találkozót azért nem rendezték meg, mivel a vendégek nem tudtak volna megfelelő szintű csapatot kiállítani a járvány miatt, a halasztásba pedig a miskolciak nem mentek bele, így játék nélkül övék lett a három pont.

A Budafok viszont belement a halasztásba, így későbbi időpontban játsszák majd le a Budafok – Honvéd találkozót, mivel a kispestiek részéről is többen megfertőződtek. 

A forduló meglepetését az eddig még veretlen Mol Fehérvár szolgáltatta az újonc MTK vendégeként elszenvedett sima vereségével, ami egyértelműen a címvédő FTC malmára hajtotta a vizet. 

A Fradi köszönte szépen, és könnyed játékkal verte a második félidőben a góltól a kapuját emberhátrányban is megőrző Mezőkövesdet.

A Bognár György irányítása alatt feltámadó Paks látványos játékkal verte a Puskás Akadémiát.

Eredmények: Paks – Puskás Akadémia 6-2, MTK – Mol Fehérvár 3-1, ZTE – Kisvárda 1-2, FTC – Mezőkövesd 3-0.

A tabellát a két mérkőzéssel kevesebbet játszó, egyedüliként veretlen FTC vezeti 20 ponttal a 17 pontos Paks előtt.