Az ukrán élvonalba igyekvő Minaji FC labdarúgó-csapata megnyerte utolsó előtti bajnoki találkozóját a koronavírus-járvány miatt maratonira sikeredett 2019–2020-as idény hajrájában, így a csütörtökön esedékes záró fordulóban egy döntetlen is elegendő lehet számára a legjobbak közé való feljutáshoz.

A bajnokság záró szakaszában a kárpátaljai együttes zsinórban hat mérkőzést tudott megnyerni, ám a 28. játéknapon egygólos vereséget szenvedett a Ruh Lviv vendégeként.

Pénteken a középmezőnyhöz tartozó Avangard Kramarorszkhoz utaztak a minajiak és 1-0-ás félidőt követően 2-0 arányban megnyerték a találkozót. Az első félidő végén Rusztam Ahmedzade szerzett vezetést a vendégek számára, a második játékrész 65. percében pedig egy szerencsétlen öngól pecsételte meg végképp a sorsát az Avangardnak.

A forduló rangadóján 1-1-es döntetlenre végzett egymással az Inhulec és a Ruh, így az utolsó forduló előtt még 5 csapat pályázik a feljutást jelentő első három helyre.

Az egyformán 59 ponttal álló Inhulec és Minaj mögött az Agrobiznisznek és a Voliny Lucknak 57-57 pontja van, míg az 5. Ruh 55 ponttal áll, de a lembergieknek van még egy elhalasztott mérkőzése.

Az augusztus 13-án sorra kerülő zárónapon a Minaj – Voliny Luck lesz a forduló egyik kulcsmérkőzése, a kárpátaljai együttesnek lényegében már egy döntetlen is azt jelentheti, hogy a végelszámolásnál ott lehet a feljutást érő első három helyen.

A nagy tét mellett még egy másik presztízscsatát is hozhat a találkozó, mivel a góllövőlistát jelenleg  a minaji Nurijev és a lucki Kozsanov vezeti egyformán 17 találattal.

Egyébként lapzártánkkor érkezett a hír, miszerint a Voliny két játékosánál, a kapus Vlagyiszlav Levanidovnál és a középpályás Anatolij Uljanovnál pozitív koronavírus-tesztet regisztráltak, így a két labdarúgó semmiképpen nem léphet pályára a csütörtöki összecsapáson.

És ugyancsak lapzártánk előtt derült ki, hogy az egyik feljutó mindenképpen a Ruh Lviv gárdája lesz.

A 22. fordulóból elmaradt Ruh – Metalurg Zaporizzsja találkozót nem játsszák le, mivel a zaporizzsjaiak jelezték, hogy a vírushelyzetre való tekintettel nem utaznak el a számukra már tét nélküli mérkőzésre Lembergbe, és ugyancsak ezen okokból nem kerül sor a 30. fordulóban esedékes Ruh – Avangard találkozóra. Így aztán mindkét párharc 3 pontja a lembergieké lesz, akik az így megszerzett 61 ponttal már mindenképpen ott lesznek az első három között.