Karantén alá helyezték az ukrán élvonalbeli Kárpáti Lviv labdarúgó-csapatának teljes keretét, miután kiderült: a klub játékosai és további alkalmazottjai közül 25 személynek lett pozitív a koronavírus-tesztje.

A vizsgálatokat azt követően végezték el, hogy a fertőzöttség gyanúja miatt a csapat korábbi bajnoki mérkőzése az FK Mariupol ellen. Miután a teljes kerettel és szakmai stábbal is elvégeztették a tesztet, 11 futballista és 14 stábtag is pozitív mintát produkált. Az egyesület tagjainak most legalább két hétig elzártan, házi karanténban kell élniük, ez idő alatt a lembergiek meccseit elhalasztják.

Nem halasztották el viszont a hétvégén esedékes 25. fordulót, amely azonban, a Kárpáti távolmaradása miatt csonkának bizonyult.

A címvédő és listavezető Sahtar Donyeck, ha nehezen is, de hozta az európai kupaszereplési helyért harcban lévő Gyeszna Csernyihiv elleni találkozóját, míg a második helyre az Olekszandriját gólzáporos meccsen legyőző Dinamo Kijev lépett előre. A mérkőzések mindegyike most is zárt kapuk mögött zajlott.

Eredmények: Sahtar Donyeck – Gyeszna Csernyihiv 3-2, Dinamo Kijev PFK Olekszandrija 5-1, Zorja Luhanszk – Kolosz Kovalivka 1-0, Olimpik Donyeck – FK Mariupol 2-2, FK Lviv – Dnyipro 1-2.

A tabellát a Sahtar vezeti 65 ponttal az egyformán 49 ponttal második Dinamo és Zorja előtt.

***

Az OTP Bank Ligában a 27. fordulót rendezték a hétvégén, és a stadionokban, korlátozott számban ugyan, de ismét ott lehettek a nézők.

Hiába szerzett bravúros döntetlent Debrecenben a Kaposvár, immáron matematikailag is biztossá vált, hogy a somogyiak búcsúztak az élvonaltól. A kieső helyre visszacsúszó Lokinak viszont az edzőjébe került a pontvesztés, és két nappal a találkozót követően Vitelki Zoltánt a régi-új tréner, Kondás Elemér váltotta a kispadon.

A Paksnak a forduló legnagyobb meglepetését hozó mezőkövesdi győzelmével biztossá vált, hogy a bajnoki cím sorsa mindenképpen az FTC és a Mol Fehérvár között dől el. A 31. címvédéshez a Fradi újabb fontos lépést tett a Diósgyőr legyőzésével, és a biztos elsőséghez a hátralévő hat fordulóban Dibuszék számára már 10 pont is elegendő…

Eredmények: Debrecen – Kaposvár 1-1, Mezőkövesd – Paks 0-2, Mol Fehérvár – Kisvárda 2-0, UTE – Honvéd 1-0, ZTE – Puskás Akadémia 2-0, FTC – Diósgyőr 3-0.

Az FTC 63 ponttal vezeti a tabellát az 54 pontos Mol Fehérvár és a 45 ponttal harmadik Mezőkövesd előtt.