Az egy pontra mindenképpen rászolgált volna a Minaj FC az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, de hiába őrizte meg 90 percen keresztül a kapuját a kárpátaljai együttes az FK Mariupol ellen, a ráadáspercben esett gól a vendégek győzelmét jelentette.

Vaszil Kobin együttese küzdelmes találkozón van túl, és a balszerencsének köszönheti a bajnokságban elszenvedett immáron harmadik vereségét. A rendes játékidő végén egy erősen vitatott büntetőhöz jutottak a vendégek, és ugyan Bondarenko lövésébe Popovics kapus beleért, de a labda így is a hálóban kötött ki. Az egyenlítésre már nem maradt idő.

Jól hangolt a BL-csoportkör nyitányára  a Dinamo Kijev és a Sahtar. A fővárosiak a Ruh Lviv vendégeként nyertek 2-0-ra, míg a Sahtar Donyeck a másik lembergi alakulatot, a Kárpátit győzte le 5-1-re.

A 6. forduló eredménysora: Minaj FC – FK Mariupol 0-1, Ruh Lviv – Dinamo Kijev 0-2, Sahtar Donyeck – FK Lviv 5-1, Zorja Luhanszk – Kolosz Kovalivka 1-1, Olimpik Donyeck – Vorszkla Poltava 0-1, FK Olekszandrija – Ilhulec Petrovo 4-3, Dnyipro – Gyeszna Csernyihiv 2-0.

A bajnoki tabellát az egyformán 14 pontos Dinamo és Vorszkla vezeti a 12 ponttal harmadik Sahtar előtt. A 4 pontjával még az épp bennmaradást érő, 12. helyen álló Minaj FC az október 24-én sorra kerülő 7. fordulóban a még nyeretlen Ruh Lviv gárdáját látja vendégül.

***

Az OTP Bank Liga 7. fordulóját követően a címvédő Ferencváros vette át a vezetést a tabellán, holott Szerhij Rebrov csapata a legtöbb csapathoz képest két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A zöld-fehérek Kisvárdán sokáig nem találták az ellenszert a fegyelmezetten záró házigazdák ellen, de a második játékrészben először Isael, majd egy öngólos találat révén a maguk javára fordították az eredményt.

Kispesten vesztett értékes pontokat a Mol Fehérvár. A székesfehérvári együttes az első negyedórában több gólhelyzetet is elpuskázott, majd hátrányba került. Fordulás után sikerült ugyan a fordítás, de a lelkesen küzdő Kispest végül kiharcolta az ikszet.

Zsinórban harmadik győzelmét aratta a Paks, idegenben nyert az MTK, és továbbra is vitézkedik az újonc Budafok.

Eredmények: Kisvárda – FTC 0-2, Budafok – Diósgyőr 2-1, UTE – Mezőkövesd 1-0, Puskás Akadémia – MTK 0-3, Paks – ZTE 3-1, Kispest Honvéd – Mol Fehérvár 2-2.

A tabellát az FTC vezeti 13 ponttal a 12 pontos Mol Fehérvár előtt.