Megosztás


A Técsői Városi Ügyészség ügyésze megerősítette a 44 éves huszti illetőségű férfi bűnösségét. Őt emberöléssel és más bűncselekmény elkövetésével vádolták. A gyilkosság oka: garázdaság.

A bírósági tárgyalás során bebizonyosodott, hogy a vádlott egy konfliktus miatt megvert egy helyi lakost, ezáltal kisebb testi sérüléseket okozott neki. Másnap a támadó az ablakon keresztül betört az áldozat hálószobájába.

Konyhakéssel fenyegette a házaspárt, majd miután rendkívül kegyetlenül megverte a férfit, a kést a szívébe szúrta. Ezután többször megütötte a nőt is, majd elmenekült a helyszínről. A sértett férfi azonnal meghalt, a nő pedig súlyosan megsérült – írja a Zakarpattya Online.

A vádlottat korábban többször vonták felelősségre, többek között előre megfontolt gyilkosság és huliganizmus miatt. Az összes bizonyíték megvizsgálása után a két hivatásos bíróból és három esküdtből álló Técsői Kerületi Bíróság bűnösnek ítélte és életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte a huszti férfit.

Az ítélet hatálybalépéséig az elítélt továbbra is letartóztatásban van – jelentette a Kárpátaljai Megyei Ügyészség sajtószolgálata.