Bár az Ukrán Hivatásos Labdarúgó Liga korábban olyan döntést hozott, hogy az első osztályú labdarúgó-bajnokság küzdelemsorozatát május 30-án indítja újra a koronavírus-járvány miatt berekesztett több mint 2 hónapos szünetet követően, most ez a dátum is módosult.

A legújabb hírek szerint mégsem május 30-án, hanem június 6-án folytatódik a pontvadászat, mivel a legtöbb csapatnak még időre van szükség a játékosok formába hozása terén, és az ilyenkor kötelező koronavírus-tesztek elvégzésével sem végeztek volna a május végi határidőig. Hogy nem is olyan könnyű az újrakezdés, azt az a tény is bizonyítja, hogy rövid időn belül a Dinamo Kijev 5 játékosa is kisebb sérülést szenvedett az edzések intenzívebb végzése alkalmával.

A ligának továbbra is az az álláspontja, hogy a másodosztály küzdelmeit is valamilyen formában be kellene fejezni, leginkább a feljutásért rendezett osztályozókba gondolkodnak a döntéshozók. Ilyen véghajrának viszont teljesen ellene van a Minaj FC, mint Vaszil Kobin vezetőedző elmondta, csapata szinte biztosan nem lenne hajlandó részt vállalni osztályozó mérkőzések lejátszásában.

Mint ismert, az Ukrán Kupában június 12-én, zárt kapuk mögött rendezik a Minaj FC – Dinamo Kijev és az FK Mariupol – Vorszkla Poltava elődöntőket, a fináléra pedig június 19-én kerül sor Ternopilban.
Időközben a csapatok többsége edzőmérkőzésekkel igyekszik formába hozni a hosszú kihagyás miatt a játéktól kissé elszokott labdarúgókat.

Az élvonalban listavezető Sahtar Donyeck a másodosztály egyik élcsapatát, a Ruh Lviv együttesét győzte le 4-1-re, és ugyanilyen eredmény született az első osztályú Gyeszna Csernyihiv és a második vonalban szereplő Obolony-Brovari egymás elleni találkozóján.

A Minaj FC az élvonalbeli FK Lviv ellen játszott felkészülési mérkőzést. A 20. percben Sztaszjuk a hazaiakat jutatta előnyhöz, de a lembergiek kétszer is eredményesek voltak és máris náluk volt az előny. A hajrában Nurijev büntetőből egyenlített, de az utolsó gólt mégis az FK Lviv szerezte, kialakítván ezzel a 3-2-es vendéggyőzelmet hozó végeredményt.